f m
Copyright 2024 - All right reserver! pecavilag.hu 2007-2017

Pergető Baráti Horgász Találkozó és Verseny Lucfalva

00 Pergető Baráti Horgász Találkozó és Verseny Lucfalva

Az egész úgy kezdődött, hogy Géza küldött egy mms-t amitől dobtam egy hátast. A képen egy kb 7 kilós csukával pózolt. Azonnal hívtam és érdeklődtem:

- Hol sikerült ezt a gyönyörű halat megfogni?

- Ez egy magántó, ami hamarosan megnyílik a nagyközönség számára.

- Mikor lesz a megnyitó?

 

 

- 2012 Május 20. Nem kéne valami versenyt szervezni és meghívni a haverokat?

- Dehogynem!

 01 

Az a bizonyos kép az mms-ből

Ezután hosszas egyeztetés, szervezés következett. A nagyon szimpatikus tulajdonos elárulta, hogy a tóban található rengeteg pontyot ivadékokból ő nevelte fel. A csukákat a kárászok kordában tartása miatt telepítette. Tisztában van vele, hogy a pergetés, ha valóban sportszerűen művelik, nem veszélyezteti sem a ragadozókat sem a vízben található egyéb halakat.

 

Mivel senkit nem engedtek a megnyitó előtt horgászni a tavon , ezért vakon” kellett kedvet csinálni a versenyhez. Szerencsére nagyon sokan úgy gondolták, hogy a jó társaság bőven elég nekik ahhoz, hogy eljöjjenek a nógrádi megyeszékhely mellé pecázni. A halfogás legyen a hab a tortán!

 

Ha már verseny, szerettük volna a győzteseket a serlegeken kívül mással is honorálni. Köszönet Váradi Gyurinak a Profi Blinker horgászüzlet és web áruház tulajdonosának a felajánlott vásárlási utalványokért és wobblerekért!

 

02

A tó

 

Csakhamar elérkezett a várva-várt nap. Izgalommal telve vágtam neki megkeresni az ismeretlen tavat. 20-perc kocsikázás után már a lehúzott ablakon át néztem, ahogy a szél borzolja a vizet. Nagy sürgés-forgás fogadott. Készült a reggeli. Zsíros kenyér, hagyma , paradicsom és kolbász fogadta az érkezőket. Sokan Lucfalvát írtak a GPS-be és onnan telefonáltak, hogy merre tovább? A tó kb. fél úton található Lucfalva és Nagykeresztúr között. Sztahovits Petiék kivételével mindenki elsőre oda talált :)

Rövid tájékoztató után kezdetét vette a rajtszámok kihúzása és elrajtolt a mezőny.

 

03

What's your name what's your number?

 

Bevallom azt szerettem volna, hogy legalább mindenki egy halat fogjon. (titkon reméltem nekem is sikerül egy akkora halat fognom amilyen az ominózus mms-ben volt) Legjobban attól féltem, hogy a csukák kis területre koncentrálódnak és csak az fog, aki szerencsésen választott helyet.

Mivel szervezőként utoljára indultam nem sok szabad beálló maradt. Helyismeret híján mindenki egyenlő eséllyel randomra választott, ahogy jómagam is.

Dudaszóra indult a dobálózás. Fél szemmel azt figyeltem, hogy hol lesz az első hal, miközben egy olyan ütést kaptam, hogy szinte kiesett a pálca a kezemből. A jighorogról lerántott twister jelezte, hogy bizony ezt valami nagyon elkapta. Nem telt el 5 perc és a tó közepén felrobbant a víz és egy méteres csuka forgott a levegőben.

-A te horgodon van? kérdeztem a szemben botjába kapaszkodó pecást.

-Igen! Jött a válasz.

 

04

Az érvénytelen óriás

 

Sajnos kívülről akadt a hal így érvénytelen volt a fogás (pedig a verseny legnagyobb hala lett volna). Ahogy múlt az idő egyre-másra fárasztották a szebbnél szebb csukákat körben a tó minden szegletében. Nekem is volt két akasztásom, de a halak leforogtak a horogról.  Sokan azt gondolják, hogy egy ilyen tavon gyerekjáték kikapni egy szebb csukát, hát ez nagyon nem így van. Ezt mi sem bizonyítja jobban mint, hogy a következő csukám is pár forduló után búcsút intett.

Komolyan aggódtam és átvillant az agyamon, hogy hal nélkül maradok. Szerencsére nem így lett és egy 87centis álom halat sikerült a szákba terelnem.

A terv teljesítve, ezzel a verseny számomra véget ért. Visszaindultam, hogy a lefújást követően Karcsi barátommal összegezzük a fogási naplók bejegyzéseit. Volt dolgunk bőven…

 

05

Ennek a halnak hiányzik a fele? Csak így fért bele a merítőbe...

 

06

Semmi baj, segítek összevarrni!

 

07

Íme: semmi baja!

 

08

Kérem vissza a csalimat!

 

09

Kész az ebéd

 

10

Szavazat számlálás

Az ebéd közben elkészült, a fáradt versenyzők nagy megelégedésére.

Igazán finomra sikerült. A szarvas pörkölt elfogyasztása után már csak a győztesek kihirdetése volt hátra!

45 versenyzőből 7 fő csak kapásokig jutott. Összesen 78 db hal. 75 csuka, 2 süllő, 1 balin. Átlagméret 71,3cm (csuka átlag 72.6)

 

A Győztesek:

Legtöbb hal Balogh Ferenc 5db. 3 csuka 2 süllő

Legnagyobb hal Vincze Szabolcs 91cm csuka

 

5. helyezett Tóth Miklós            4 csuka                264 pont

4. helyezett Dr. László Gyula    4 csuka                307 pont

3. helyezett Pásztor Péter         4 csuka               307 pont (a nagyobb hal döntött)

2. helyezett Kocsis László         4 csuka  1 balin   343 pont

1. helyezett Horányi József       5 csuka               368 pont

 

11

Eredmény hirdetés

 

12

A győztes és a legnagyobb hal kifogyója

 

13

A legtöbb hal fogójának járt a vándorserleg

 

14

A PV maroknyi csapata

A részletes eredményeket ITT a képeket ITT láthatjátok.

 

Ezúton is szeretnék gratulálni a győzteseknek és megköszönni mindenkinek a részvételt, valamint a sportszerű versenyzést! Köszönettel tartozom a segítőknek, mérlegelőknek a profi hozzáállásért és a tulajdonosnak a lehetőségért!

A tómegnyitó ezzel még nem ért véget. Ijász, modell repülőgép bemutató, lovaglás és lovas kocsis kirándulás közül választhattak a később érkezők és azok, akik nem fáradtak el az egész napos dobálásban.

Én nagyon elfáradtam, szóval indultam haza, hogy kipihenjem magam, de az biztos, hogy még vissza fogok térni a nagy csukák birodalmába…

 

 

 

15

Hamarosan visszatérek


 

 

Kecskés Viktor