f m
Copyright 2024 - All right reserver! pecavilag.hu 2007-2017

Újra lehet pisztrángra horgászni a Gaja patakon

kep1Újra lehet pisztrángra horgászni a Gaja patakon


A HOFESZ személyében új kezelője van a Gaja patak bodajki szakaszának, mely a gondos Pisztrángos Vizek és Pisztrángok Megmentésére Alapítvány után vette át a staféta botot.


A papímunka elvégzése után még a nagy meleg előtt sikerült több, mint 60kg sebespisztrángot elhozzniuk a halőri csoport tagjainak Borsodbol. A kora hajnali kelés és 4 óra utazás után érkeztek Lilafüredre a kollegak, ahol Hoitsy György már felkészített több mint 200 fiatal egyedet a hosszú utazásra. A meglepően forró júniusi meleg ellenére a halak egészségesen és jó kondícióban érkeztek meg új otthonukba. A halőri szolgálat munkatársai mellett a telepítésben részt vettek a VADEX munkatársai és számos önkéntes horgász a megyéből.

 

kep1

 

kep2


A halakat ötösével kellett vödrökben széthordai a telepítőknek, s a nehéz terepviszonyok ellenére sikerült közel egyenletesen elosztani a majd 4km-es szakaszon. A víz kissé még fedett volt az előző heti esőzések miatt, de alkalmas volt a uj lakók fogadására.

 

kep3

 

kep4

 

kep6


Napi és féléves jegyeket a HOFESZ partnereinél vagy a Gaja Völgy Tájcentrum büféjében tudjátok megvásárolni. A napijegy 2000Ft, míg a féléves jegy 8000 Ft.

Szeretnénk ha a fogásaitokról és a tapasztalatokról az alábbi FACEBOOK  oldalon beszámolnátok - így segítve egymást-, hogy tartalmas órákat töltsetek el a festői Gaja völgyben.

You have no rights to post comments